keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Virkatut tennarit


Tulevalle kummipojalle virkkasin tämmöiset tennarit. Löysin netistä monenlaisia virkattujen tennareiden ohjeita. Näiden  malli on netistä löytämien mallien sekoitusta ja osa omaa sovellusta.


Koko on n. 0kk-6kk
 



 Nauhoilla voi oikeasti kiristää tennaria. 


Heti lapset toivoivat isompia tämmöisiä sisätossuiksi. :) Näitä oli mukava tehdä. Saattaa olla, että tulee tehtyä useammatkin.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Tällä kertaa juuttinarusta

Halusin ulkoportaille jonkin maton kevään tulon merkiksi. Olen joskus aiemmin virkannut muovinarusta maton ja se kestikin pari kesää. Sitten aurinko hapristi  ja haalisti sen. Nyt halusin kokeilla jotain muuta materiaalia, mistä tulisi sään kestävä matto. Nyt on kokeilussa juuttinarusta tehty matto. Mallina tuttu Kauhavan Kangas-Aitan juhannusruusu ohje.


Juuttinarua kului virkkaamiseen n. 300g ja maton hinnaksi tuli n. 3,5 euroa. Maton halkaisija on n. 70 cm. Isommankin maton olisin voinut tehdä, koska matto näyttää aika pieneltä isolla portaalla.
 

Juuttinarua onnistuu ihan hyvin virkata, mutta se narun öljyinen haju ei miellytä.
 


Nyt saisi kevät kunnolla tulla. Ainakin tällä hetkellä näyttää ulkona sää keväiseltä ja lupaavalta :)

torstai 21. maaliskuuta 2013

Voileipäkakku ja hyytelökakku



Eilisille kutsuille tein voileipäkakun. En ollut pitkään aikaan tehnytkään tätä.

Lihakakku

Tummaa ja vaaleaa vuokaleipää vuorotellen 
kostutus maidolla

Täyte1

Kinkkusuikaleita
Juustoraastetta
Tuorejuustoa 
Kermaviiliä

Täyte2 

Kurkkua 
Paprikaa
Kermaviiliä


Valmistetaan täytteet ja laitetaan sitten vuorotellen väleihin. Kuorrutus on tuorejuustoa ja kermaviiliä sekaisin.
Päälle sitten mistä tykkää. Itse laitan sellaisia päällisiä mitä on sisälläkin ja lisänä sitten muita.





Hyytelökakku

kaurakeksejä puolipussia
voita 50g

Voi sulatetaan ja sekoitetaan murskatut keksit sitten siihen.

5 dl kermaa
1 prk valkosukalaa-limerahkaa
1 prk vaniljarahkaa
7 liivatelehteä
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria

Kerma vatkataan vaahdoksi. Rahkat sekoitetaan siihen. Maustetaan sokerilla jos tarvii.Kylmässä vedessä liotetut liivatteet sekoitetaan kuumaan vesi/mehutilkkaan. Sekoitetaan liivate huolellisesti kerma-rahkaseoksen sekaan. Jääkaappiin hyytymään n. 4-5 tuntia.

Päällä lasten kuningatarsosetta. Sekoitin pari liivatetta siihenkin että olisi vähän vahvempaa. Lisätään kakun päälle kun kermakerros on ehtinyt vähän aikaa hyytyä.







Ihanaa. Huomenna on taas perjantai :)




tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kampanisuja


Tässä paras ohjeeni kampanisuista. Ainakin sellainen joka onnistuu useimmiten. Ohjeen alkuperää en tiedä, mutta olen saanut tämän ystävältä.

Kampanisut

1 kg voita
2 kg vehnäjauhoja
4 dl sokeria
4 tl soodaa
8 tl leivinjauhetta
1 l piimää
3 munaa

Nypi sokeri, jauhot, sooda, leivinjauhe ja voi  keskenään sekaisin. Lisää piimä ja munat. Sekoita ja paista. 10min.
225 astetta


Tästä annoksesta tulee 12 pellillistä. Itse teen välillä puoli annosta, koska siitäkin tulee n. 60 kpl.




maanantai 18. maaliskuuta 2013

Tiikeripiirakka

Leivoin päiväkahville tämmöisen tiikeripiirakan. Netissä olen joskus nähnyt tällaisen tehtynä.Tässä on se ohje mikä mulla oli aiemmin suklaapiirakassakin eli aineet ja muu ohje löytyy sieltä.


 Tässä sekoitin kaakaojauheen vain puoleen taikinaan ja kaadoin pellille päällekkäin. Sitten vähän sekaisin ja uuniin.


Päälle normaali suklaapiirakan päällinen ja sen päälle tummaa suklaata muruina.
 

 Hyvin maistui kaikille :)


sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Laskettelua ja kasvattelua

Lauantaipäivä kului mukavasti laskettelurinteessä. Pakkasimme lapset mukaan ja monta eväsreppua. Sää suosi ja ilma oli aurinkoinen.Ei edes pahasti tuullut. Mukavaa oli kaikilla. Vois lähteä uudestaankin. Kiitos L ja L porukoineen seurasta. Uni maistui illalla kaikille :)








  Laskemisen riemua kaikilla :)







 Laitoin joku aika sitten vähän maissia, kurkkua, hernettä ja tomaattia kasvamaan. Nyt ovat päässeet kasvun vauhtiin ja tuntuvat venyvän pituutta jo päivässäkin. Kasvavatkohan liian nopeasti ? Nyt ainakin näyttävät terhakoilta ja  vahvoilta. Saa nähdä saataisko ensi kesänä maissia. En ole koskaan kasvattanut niitä. Jos jollain on niksejä niiden kasvattamiseen ja muidenkin kasvattamiseen, niin ilolla otetaan vastaan :)

 

Leppoisaa sunnuntaita!

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Paperinaruvalaisin


Kevätsiivouksen innoittamana tuntui keittiö tarvitsevan uutta valaisinta. Netistä löysin paperinarusta tehdyn valaisimen malleja. Mulla löytyi tarvikkeet kotoa, joten päätin kokeilla. Valaisinta varten tarvitaan paperinarua, liimaa, vettä, rantapallo/ilmapallo ja sitten se valojohto.


 Ensimmäisenä laitoin liimaa n. 1 dl ja vettä n. 2 dl sekaisin astiaan. Sitten paperinarua hetken liotin astiassa ja kiersin rantapallon päälle. Kannattaa laittaa napakasti, että ei leviä narut yhtäkkiä käsiin. Kannattaa myös suojata laajasti sanomalehdellä, niin pääsee siivotessa helpommalla. Kuivatin n. yhden vuorokauden ja kuivatessa välillä kääntelin. Pesuvadin päällä oli hyvä kuivata.


Kuivumisen jälkeen pallosta ilma pois. Tökin ohuella kepillä, että sain ilman mahdollisimman hyvin pois. Vanhasta valaisimesta otin johdon ja laitoin eräästä reiästä vain sisälle. Alas tein aukon, että mahtuu vaihtamaan hehkua ja siitä otin myös rantapallon pois sisältä.


 Aion tehdä vielä toisen, mutta eri värisen :)


 Barbapapojakin valmistunut lisää. Yksi vielä niin sitten on koko joukko tehtynä.







torstai 7. maaliskuuta 2013

Servettirenkaat

Täällä hiihtolomaa vietetty ja välillä on tullut kaivettua virkkuukoukku esiin. Ei se kyllä kovin kaukana ole ollutkaan :) Nyt olen vissiin niin koukussa, että ei vielä virkkaukselle loppua näy. Virkkamalla kun pystyy tekemään  monenlaisia juttuja tarvetavaroista sisustukseen.

 Virkkasin paperinarusta tällaisia servettirenkaita. Tein kymmenen kappaletta , että riittää samanlaiset kaikille, kun kattaa hienommasti.



Yllättävän paljon ottaa sormiin tuo paperinarun virkkaus. Ainakin minulla. Kuvittelin sen olevan kevyttä virkata, mutta minusta matonkude on helpompaa :) Paperinaru on jotenkin nihkeää ja menee helposti poikki jos menee liian kierteelle.
 



 Valkoinen väri sopii monien servettien kanssa.



Tykkään kyllä näistä, vaikka tekeminen ei ollutkaan kaikista rentouttavinta :)