maanantai 25. marraskuuta 2013

Käärmekakku


Lapsen synttärijuhliin tein helpon ja nopean kakun.


Neljä napakymppi käärtorttua leikataan mutkittelevaksi jonoksi.
 

 Koristellaan maun mukaan :)


Käärmeellä pituutta n. 1,2 metriä.
 


torstai 21. marraskuuta 2013

Virkattu lumihiutale

Virkkasin lumihiutaleen johon laitoin hammashoitolasta saamani tiimalasin keskelle. Minusta mukavamman näköinen kuin tuollainen mainospahvi. Tiimalasi on tehty helpottamaan lasten hampaitten pesua ( että muistavat riittävän kauan harjata) ja ainakin täällä hammashoitolassa ilmaiseksi jakoivat.  Kannattaa kysyä, jos kiinnostaa tämmöinen.
Lumihiutaleen ohjeen löysin netistä kun laitoin hakusanaksi virkattu lumihiutale. Löytyi myös kuvalliset ohjeet sieltä.


Keskellä olevasta reiästä laitoin tiimalasin kiinni ja sitten pienillä sinitarran paloilla laitoin seinään kiinni.
 

 Nyt meillä on molemmissa hampaitten pesupaikoissa oma tiimalasi. Tämän vaaleanpunaisen olen tehnyt aiemmin ja on ollut käytössä jo kauan. Jos kyllästyy tai väri ei enää miellytä niin uusi tausta vaan.





maanantai 11. marraskuuta 2013

Marianne-hillakakku




Pohjana unelmatorttu. Välissä vuorotellen (hillahilloa ja kerma-rahkaseosta) ja( kerma-rahkaseosta johon on sekoitettu mariannerouhetta). Sulut selkeyttämisen vuoksi. Päällä kerma-rahkaseosta ja mariannerouhetta. Piti laittaa lusikkaan hilloa ja mariannerouhetta, että tiesi sopiiko ne yhteen :D Mielestäni sopi ja hyvin kakku maistui.


Sitten kakun sulatusvinkki ;DD Käytiin koko perheellä seinäkiipeilemässä ja hauskaa oli. Kummasti energiaa kuluu ja vaikeutta löytyy joka makuun ja kuntoon.


tiistai 5. marraskuuta 2013

Leivoslautanen


 Ostin joskus aiemmin tällaisen muovisen kerrosleivoslautasen. Tiputin sen vahingossa lattialle ja sehän tietysti meni rikki. Vähän silloin harmitti, mutta ei sen jälkeen kun vaihdoin lautaset posliinisiin.



 Kävin kirppikseltä kaksi lautasta ja ajattelin kokeilla saanko vaihdettua lautaset.


 Mittasin keskikohdan ja sitten aloin porata. Terän pitää olla sellainen joka sopii posliinille, kaakeleille yms. Vettä pitää olla myös lautasen päällä koko ajan niin terä kestää pitempään. Jos vaikka haluaisi uudelleen joskus vaihtaa lautaset :)