maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pipoja


Muutama pipo tarpeeseen. 


Jospa tulisi pantua pipot päähän paremmin kun on mieleisiä kuvia kankaissa.
 



tiistai 22. huhtikuuta 2014

Multaukkeli ja kinderjälkkäri


Tyttären askartelema pääsiäiskoriste. Sukkahousun sisään laitetaan multaa ja rairuohonsiemeniä. Solmitaan narulla kiinni. Rairuoho kasvaa mukavasti sukkahousun läpi "hiuksiksi". Silmät ja nenä liimataan sukkahousuun kiinni.


Tällaista jälkkäriä kokeilin pääsiäisen aikaan. Kindermunan puolikas, täytteeksi sitruuna-lakritsi jäätelöä ja päälle suklaa strösseliä. Täytteeksi mietin jotain vanukastakin, mutta tein nyt tämmöiset jälkkärit.
 

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Lippiskakku


 Tällaisen kakun tein tytön synttäreille. Tein kääretorttupohjan, mistä leikkasin sopivia ympyröitä. Laitoin kulhon pohjalle tuorekelmua ja sitten pohjalle käretorttulevystä ympyrän, kostutin spritella, vadelmahilloa ja sitten vaniljakermarahkaa, jossa oli liivatetta. 
Pinosin pohjia ja täytettä vuorotellen kulhon täyteen. Sitten laitoin hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Päälle laitoin kick-patukoita joita pehmensin hieman mikrossa. Pyörittelin massaksi ja kaulitsin levyksi. Hyytynyt kakku kumottiin alustalle ja kelmu otettiin pois. Sitten kaulitun patukkamassan laitoin kakun päälle ja muotoilin lippiksen. Merkki lakissa on tehty suklaasta.
 Tarkempia määriä voin laittaa jos joku haluaa.









Viiliä


Tein kotona viiliä isoon kulhoon. Ohje on helppo ja tulee hyvää viiliä. Yksi punainen viilipurkki sekoitetaan litraan maitoa. Annetaan olla n. 12 tuntia pöydällä. Sitten vain nautitaan miten kukanenkin tykkää. Tässä minulla on viilin kanssa mustaherukkahilloa.


torstai 3. huhtikuuta 2014

Karkkikoruja

Tällaisia herkullisia koruja teimme lasten kanssa. 


Massa mistä teimme näitä oli tämännäköisessä paketissa. Värejä oli useita. Valkoista ja mustaa olisi kulunut enemmänkin.


Punoimme ohuesta virkkauslangasta narut koruihin.





Ensin muotoiltiin mitä haluttiin, sen jälkeen laitettiin pieni silmukka ripustusta varten, sitten laitettiin uuniin kovettumaan 110 astetta ja puoli tuntia. Annettiin jäähtyä rauhassa ja sitten ne olivat kovia. Lopuksi laitettiin narut. Osan näistä liimaan pinneihin koristeeksi. Mukava oli muovailla tästä massasta.