maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin torttuja

Runebergin torttuja seiskaluokan kotitalouskirjan ohjetta hiukan muuttaen. Tällä ohjeella olen tehnyt näitä. Ei ole varmaan läheskään sellainen ohje kun sen pitäisi (alkuperäiset Runebergin tortut) olla, mutta on sellainen ohje josta meillä tykätään.

Runebergin torttuja

1 muna
1 1/2 dl sokeria
1 dl kermaa
2 dl korppujauhoja
150 g sulatettua voita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Ensin vatkataan muna ja sokeri vaahdoksi. Jauhot sekaisin toisessa kulhossa. Munavaahtoon lisätään kerma, sulatettu voi ja lopuksi jauhoseos. Sekoitetaan puuhaarukalla. 
Paistetaan 225 asteessa 15min.
Tästä annoksesta tulee n. 16 kpl.
Päälle hillo ja tomusokeri.





Barbamama valmiina leikkeihin. Hymystä tuli vähän väkinäinen :)


Tässä nyt valmiina olevat perheenjäsenet.



Kevättä kohden ollaan menossa. Piti ostaa muutama siemenpussi hypisteltäväksi :)


1 kommentti:

  1. Anonyymi20.25

    Olet saanut sekä että käsityö-, kuin myös jauhopeukalon ja näköjään viherpeukalonkin..;)
    t:lr

    VastaaPoista