keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Suolaista ja makeaa








Iltakahville valmistui tämmöinen hyytelöleipäkakku.Tein sen samalla periaatteella kuin keksipohjahyytelökakut. Pohjalle ruisleipäpaloja, kostutin maidolla. Sitten tehdään seos johon laitetaan 

puoli pakettia leikkelekinkkua
paprikaa
omenaa
kermaviiliä
chili-paprika seosta
5 liivatelehteä

Kaikki peinennetään ja sekoitetaan keskenään. Lopuksi veteen liotetut liivatteet. Jääkaapissa hyytyi n. 4 tuntia. Nostin kakun salaattien päälle, että tuli myös salaattia seuraksi.



Appelsiini-keksipohjakakku

5 dlkermaa
2 prk kinuski-päärynärahkaa
appelsiinin paloja
viinirypäleitä
5 liivatetta

Vatkataan kerma vaahdoksi. Siihen rahka ja hedelmäpalat. Liivatteet sitten kunnolla sekoittaen. 
Vuorataan kulhon reunat ensin kelmulla ja sitten appelsiinirenkailla. Kaadetaan seos varovasti keskelle. Pinnalle laitetaan seos, jossa on keksinpaloja ja voita. Taputellaaan varovasti pinnalle. Annetaan hyytyä n. 4 tuntia. Kumotaan lautaselle ja irrotetaan varovasti kelmu.









1 kommentti:

  1. Tässähän iski nälkä näitä lukiessa!! Herkullisilta kuulostaa ja näyttää!

    VastaaPoista