keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Virkatun perhosen ohje

Tässä olisi virkatun perhosen ohje.

Minulla oli tässä perhosessa  puuvilla lanka joka oli sopiva kolmosen koukulle.Ensimmäisenä aloitussilmukan lisäksi 8 ketjusilmukkaa.Piilosilmukalla yhdistetään renkaaksi.

Kerros 2.  Ensimmäiseksi pylvääksi laitetaan alkuun kolme ketjusilmukkaa.


 Sitten tehdään ketjusilmukoiden viereen kaksi pylvästä. Sitten kaksi ketjusilmukkaa ja sitten kolme pylvästä. Jatketaan niin kauan kolmen pylvään ryhmiä ja väleihin kaksi ketjusilmukkaa, että ryhmiä tulee yhteensä kahdeksan. Piilosilmukalla yhdistetään kerros.Kerros 3. Sitten tehdään kolme pylvästä edellisen kerroksen kahden ketjusilmukan aukkoon. Kun kolme pylvästä on tehty, niin tehdään kolme ketjusilmukkaa ja vielä kolme pylvästä. Eli näin yhteen edellisen kerroksen aukoista tulee aina sellainen ryhmä että 3 pylvästä, kolme ketjusilmukkaa ja kolme pylvästä. Jatketaan suoraan pylväillä seuraavaan aukkoon.


Huom. Ohuella langalla voi tehdä tuon kolmen ketjusilmukan tilalle 6 ketjusilmukkaa ja seuraavalla kerroksella voi sitten laittaa 15 pylvästä.  Tulee pyöreämpi lehti.


Piilosilmukalla yhdistetään kerros.

 
 Kerros 4. Tehdään jokaiseen edellisen kerroksen kolmen ketjusilmukan aukkoon kahdeksan pylvästä. Sen jälkeen edellisen kierroksen ryhmien väliin yksi kiinteä silmukka. Näin muodostuu lehti.


 Jokaisen edellisen kierroksen kolmen ketjusilmukan kohtaan tulee lehti ja väleihin tulee yksi kiinteä silmukka.


 Yhdistetään piilosilmukalla kerros. Lehdet saattavat hieman kupruilla, mutta se ei haittaa. Tulee lentävämmän näköinen silloin.


 Reunaan virkataan kiinteitä silmukoita yksi jokaiseen silmukkaan.


 Jokaisen lehden välissä tehdään silmukka edellisen kerroksen kiinteän silmukan ali. Eli lehdet erottuvat paremmin. Sitten päätellään langat ja taitetaan kukka kaksinkerroin. 


 Piippurassista saa hyvän vartalon ja heteen voi pujottaa piippurassin alle. Tiimarista ainakin löytyy heteitä ja piippurasseja. Kysykää jos joku kohta on epäselvästi selitetty tai muuten outo :) Värejä voi laittaa useampiakin tai tehdä yksi värisenkin. Ohuella langalla tulee sirompia perhosia. Kaiken paksuisilla langoilla onnistuu tehdä, kunhan vain koukku on sopiva langalle.


Kiitos mukavista kommenteista. :)

7 kommenttia:

 1. Anonyymi6.49

  Kiitos paljon ohjeesta! Pittääpä ruveta tekemään
  tytöille pompuloihin perhosia! :) K

  VastaaPoista
 2. Anonyymi4.32

  kiitos ohjeesta, on niin selkeät, ettei tässä oikeesti voi olla onnistumatta :)
  T: Ninni

  VastaaPoista
 3. Anonyymi6.28

  On tosi helppo ohje aloittelijalle. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tosi selkeästä ohjeesta, linkkasin tän myös mun blogiin =)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi13.49

  Kiitos, just kun olen niin innostunut perhosten virkkaamisesta, odotan iltaa innolla, että voin kokeilla.:)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi12.54

  Kiitos ohjeesta...helppo ja nopea tehdä ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos selkeästä ohjeesta! :)

  VastaaPoista