keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kinkkupiirakkaa ja pehmistä

Laitan tänne nyt ohjeen todella helppoon kinkkupiirakkaan, jota on myös helppo soveltaa.


Kinkkupiirakka

250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

Notkista( ei sulaksi) voi mikrossa tai anna olla pöydällä hetki pehmenemässä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, suolaa maun mukaan ja kylmä vesi. Taputtele piirakkavuokaan. Ei tarvitse olla voideltu vuoka. 1 !/2 kertaisesta annoksesta saa pellillisen.

Täyte

1 pss juustoraastetta (n. 3dl)
3 munaa
1 paprika
1 prk kermaviiliä
1 pkt leikkelekinkkua

Aineet sekoitetaan hyvin kulhossa. Täytteitä voi laitella maun mukaan esim. leikkelekinkut vaihtaa meetvurstiin yms. tai tehdä vain kasvisversion. Purjosipuli on myös hyvä tässä kinkkuversiossakin. Pellilliseen lisäsin täytteissä yhden munan, n. 2 dl juustoraastetta ja isomman paketin leikkelekinkkua.

Pehmistä löysin paikallisesta marketista ja olihan se pakko kokeilla ensi kesää varten :)


Purkin sisältö piti vatkata vaahdoksi. Sitten viedä pakasteeseen 3,5 tunniksi.


Pakastimessa käynnin jälkeen vaahdottaa kuohkeaksi ja sitten oli valmista.

Mulla kävi niin, että suklaa oli jähmettynyt hyvin ja mansikka hieman liian vähän. Laitoin pursottimeen, että saisin kätevästi laitettua. Oli liian pieni reikä( ei ollu isompaa) minun pursottimessa, joten ei tullut kovin kaunista jälkeä. Helpoin ja siistein tapa on lusikalla nostella kulhoon tai tötteröön. Jospa sitä muistaisi sitte tämän itsekin, kun taas seuraavan kerran alkaa räpöstämään pehmiksiä. Maku oli kyllä hyvä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti