tiistai 12. maaliskuuta 2013

Paperinaruvalaisin


Kevätsiivouksen innoittamana tuntui keittiö tarvitsevan uutta valaisinta. Netistä löysin paperinarusta tehdyn valaisimen malleja. Mulla löytyi tarvikkeet kotoa, joten päätin kokeilla. Valaisinta varten tarvitaan paperinarua, liimaa, vettä, rantapallo/ilmapallo ja sitten se valojohto.


 Ensimmäisenä laitoin liimaa n. 1 dl ja vettä n. 2 dl sekaisin astiaan. Sitten paperinarua hetken liotin astiassa ja kiersin rantapallon päälle. Kannattaa laittaa napakasti, että ei leviä narut yhtäkkiä käsiin. Kannattaa myös suojata laajasti sanomalehdellä, niin pääsee siivotessa helpommalla. Kuivatin n. yhden vuorokauden ja kuivatessa välillä kääntelin. Pesuvadin päällä oli hyvä kuivata.


Kuivumisen jälkeen pallosta ilma pois. Tökin ohuella kepillä, että sain ilman mahdollisimman hyvin pois. Vanhasta valaisimesta otin johdon ja laitoin eräästä reiästä vain sisälle. Alas tein aukon, että mahtuu vaihtamaan hehkua ja siitä otin myös rantapallon pois sisältä.


 Aion tehdä vielä toisen, mutta eri värisen :)


 Barbapapojakin valmistunut lisää. Yksi vielä niin sitten on koko joukko tehtynä.1 kommentti:

  1. Anonyymi13.51

    Kylläpä olet ehtiväinen.. minulla se varjostin on ollut tekeillä jo yli vuoden, mutta ei vaan ehdi muka..mutta jospa tässä saisi intoa lisää kun näkee noita sinun kivoja ideoita.
    t:LR

    VastaaPoista