tiistai 22. tammikuuta 2013

Sämpylät

                            Tässä helppo ja nopea sämpyläohje

                                                      Rouheiset sämpylät

                                  2 hiivaa
                                  1 litra maitoa tai vettä
                                  1-2 tl suolaa 
                                   ripaus sokeria
                                   150g voita
                                   2 kg sämpyläjauhoseosta( itse käytän kokojyväpitoista
                                   sämpyläjauhoseosta)
                                   vehnäjauhoja lisään jos löysää vielä ja pyörittelyyn myös.




                         
                                  Paisto 225 astetta 
                                  En voitele tai muuta. Sämpylöistä tulee pinnasta rapeita( ei kovia) ja
                                  sisältä pehmeitä.
                                  Ovat täyttäviä ja nopeita tehdä.








                                          Nyt vois lähteä retkelle kun on retkeilyyn sopivia sämpylöitä
                                          valmiina :)


2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.59

    kauan niitä pitää paistaa?
    - mietiskelijä

    VastaaPoista
  2. Paistan niitä n. 15 min.

    VastaaPoista