maanantai 21. tammikuuta 2013

Tyynyjä


Olin pitkään halunnut tehdä tyynyjä joihin olisin printannut itse kuvan. Ostin tällaista paperia Suuresta Suomalaisesta kirjakaupasta. Vasemmanpuoleisen sain naapuriltani, kun hänellä oli jäänyt tarpeettomaksi.
Yhdessä pakassa oli viisi arkkia ja t-paita mukana. Varmaan jostain löytyy pelkkää paperiakin.
 Paketissa oli hyvät kuvalliset ohjeet. Ensimmäiseksi printtasin erilaisia kuvia, tekstejä, postileimoja yms. Voi vaikka itse piirtää kuvan ja skannata koneelle ja tulostaa tälle paperille. Jos on tekstejä niin pitää muistaa kääntää peilikuvaksi että tulee painettuna oikein. Samalle paperille kannattaa tulostaa koko arkin verran ja leikata sitten kuva tai teksti minkä haluaa painaa kankaalle. Kankaaksi suositeltiin puuvillaa ja vaaleaa kangasta.Itse painoin osan kuvista puuvillaiselle kankaalle ja osan pellavalle. Hyvin tarttui molempiin.
Tässä kuvassa olevat postileimat tulostin vahingossa oikeinpäin paperille ja painaessa teksit olisivat tulleet väärinpäin. Keksin silloin että jos painan sen pitsikankaalle niin se näkyy läpi ja tekstit tulevat oikein. Se onnistui. Eli kaikissa muissa kankaissa kuvat ovat päällä mutta pitsikankaassa olevat postileimat ovat alapuolella.


 Tässä muutama valmis tyyny. Postileimatyynyyn laitoin pitsikankaan alle puuvillakankaan, koska leima näkyy vaaleaa kangasta vasten paremmin. Tussilla vähän viimeistelin.
 Tytön kaverille kudoin säärystimet syntymäpäivälahjaksi. Hän sai itse valita värit. Musta ja violetti. Eivät ole ihan luonnossa tuon väriset kuin kuvassa.

 Kudoin violetit raidat oikealla ja mustat nurjalla. Näin sain tuohon pintaan "makkaran" Nurjalla aloittaessa kun vaihtaa väriä jää sellainen "vääränlainen" rantu alkuun. Kudoin voletin värin perään yhden mustan kerroksen oikealla että värin vaihto ei näkyisi pinnassa. ( aika sekavasti selitetty :) )

 Kirpparilta löysin tällaisen puisen tarjottimen joka ei jää ihan tämännäköiseksi. :)


                                 Huomenna leivon sämpylöitä ja laitan lempiohjeeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti