Joulun jäljiltä pakasteessa on usein torttutaikinapakkauksia. Torttuja ei tule ainakaan minulla enää leivotuksi tammikuussa. Jäljelle jääneistä levyistä voi tehdä näitä valeviinereitä. Ovat kevyempiä kuin oikeat viinerit mutta kuitenkin viinerimäisiä ja maistuvat hyvälle.
Ensin tehdää normaali pullataikina ja otetaan torttutaikinalevyt sulamaan.
Pullataikinasta kannattaa tehdä sellainen pehmeä, koska muuten
joutuu käyttämään tosissaan voimaa.
Sitten kaulitaan pullataikina levyksi.
Siihen laitetaan torttutaikinalevyjä. Taitellaan ja kaulitaan kunnes
kaikki levyt on "upotettu" taikinaan.
Kannattaa painaa pieni kolo keskelle ja siihen sitten paistonkestävää hilloa.
Vaniljakreemin voi laittaa myös päälle halutessaan. Teen sen itse valmiista vanljakreemijauheesta. Yksi osa jauhetta ja kolme osaa vettä. Vatkataan viisi minuutta ja sitten annetaan jähmettyä vielä toiset viisi minuuttia.Kestää paistamisen.
Se sitten vielä päälle. Paistetaan kuten tavalliset pullat.
Sitten vain herkuttelemaan :)
Tulipas herkullisia valeviinereitä. :) A-M
VastaaPoista