maanantai 7. tammikuuta 2013

bambuluutu


 Sain käytyä lankakaupassa ja löysin aivan ihania lankoja. Bambulankoja ja puuvillalankoja. Paljon muutakin  siellä olisi ollut. Värejäkin todella paljon. Täytyy käydä uudestaan kun saa nämä käytettyä :)


Tällaisen luutun kudoin bambulangasta. Tein aika isoilla puikoilla että siitä ei tule liian tiivis. Olen joskus aiemmin virkannut luutuja, mutta niistä tuli liian tiiviitä. (Varmaan isompi koukku vois auttaa siinä).Oli tosi raskas puristaa kuivaksi. Sen jälkeen olen aina kutonut luutut ja ollut niihin tosi tyytyväinen.
 Tein luutun normaalisti luomalla silmukat puikolle. Joskus olen tehnyt nurkasta aloittaen.Molemmista tyyleistä tykkään itse. Paksummilla vain on helpompi luoda kaikki silmukat kerralla.

 Bambu on siitä hyvä materiaali että se on antibakteerinen. Luutu ei ala haisemaan.
 Pesen bambuluutut alkuun 40 asteessa ja sitten 60 asteessa. Vyöte antaa pesuohjeeksi 40 astetta, mutta ei ole ainakaan mulla mennyt miksikään vaikka olen pessyt 60 asteessa. Itse en käytäkkään keittiössä enää muita luutuja :)

Bambulankoja löytyy useita herkullisia värejä. Nyt ostin näitä kolmea väriä. Kaikista tulee luutu. Yhdestä kerästä saa yhden luutun.

Ostin myös nätä puuvillalankoja. Nuo harmaat ovat sellaisia missä on bambua 50 %. Löytyi myös ihania värejä. Näistä tulee jotain pannulappuja yms. Oli paljon keväisiä värejä tarjolla. Tykkään paljon väreistä ja lankakauppa on mulle sellainen paikka missä voisin viipyä kauan. .)Tuli oikein into alkaa tekemään kaikkea.   

                                          Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihana piristys valkoisen keskellä :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9.52

    Kuvat ovat tosi piristäviä! Valeviinereitä pitää kyllä joskus kokeilla! Oletkos tehnyt koskaan torttutaikinasta nakkikätköjä? Nekin on hyviä. Sopii hyvin vaikka väli tai iltapalaksi! t. Leffe

    VastaaPoista